Dilemma.hu
Keresés
ÁllatokBefektetések és gazdaságCsaládi életÉtelek és italokEzotéria és természetfeletti

Szükséges a nyelvvizsga?

10 hónapja

3

135

Szükséges a nyelvvizsga?

Mindennapi élethez + munka szükséges-e nyelvvizsga?


Válaszok

Összesen 3 válasz

9 hónapja

A mindennapi élethez nem feltétlenül, munkavállaláshoz viszont szükséges lehet. Manapság ugyan már egyre több helyen inkább arra kíváncsiak, mennyire tudod használni az adott nyelvet, semmint arra, hogy van-e valamilyen papírod, mégis a formalitások miatt még mindig sokfelé kérik a bizonyítványt. Nyilván pénz ennek a megszerzése, de csak egyszer kell megcsinálnod. Persze mindez attól is függ, hogy milyen területen szeretnél elhelyezkedni, illetve hogy pl. gondolkodsz-e külföldi munkavállalásban.

10 hónapja

Sok olyat ismerek, akinek nincs nyelvvizsgája, mégis folyékonyan tud beszélni angolul/németül. És még több olyat ismerek, akinek felsőfokúja van, mégse mer megszólalni ha külföldön jár. Hacsak nem kérik egy munkához kötelezően, szerintem felesleges a nyelvvizsga.

10 hónapja

Szerintem nem... én 10 éve beszélek folyékonyan angolul, többek közt külföldi élet (ösztöndíj, kiküldetések) és azért mert a munkám során angolul folyik a napi kommunikáció. Rám ragadt a nyelv. De most levizsgáztam C1 angolból, mert ha minden jól megy jövőre lediplomázok és ahhoz kell. Szívesen megúsztam volna.

Ennyi!
HIRDETÉS

Regisztrálj és kezdd el gyűjteni a zsetonokat, melyeket aztán értékes nyereményekre válthatsz be a webshopunkban!

Kiemelt kérdés

9 hónapja

6

0

63

Kedves Felhasználók! Kérlek mondjátok el véleményeteket a dilemma.hu oldalról!

Szavazás

Szavazás

Loading...
Általános Szerződési FeltételekAdatkezelési tájékoztatóSüti tájékoztatóPromóciós szabályzatKapcsolat

Webnest Web Agency © 2023