4
66
Mit csináljak, hogy a megvásárolt eper ne penészesedjen be másnapra?
Nem fogy el azonnal hogy hazahozom a piacról. Akár beteszem a hűtőbe, akár nem, másnapra már megjelennek rajta a penészfoltok és az íze sem olyan...
Összesen 4 válasz
Az eper sajnos az egyik legkényesebb gyümölcs, leszedés után gyorsan megfonnyad, meglágyul stb. Próbáld egy kicsit szétteríteni a hűtőben is, ne engedd, hogy sok eperszem legyen egymáson, mert összenyomják egymást, illetve bepállanak, és amilyen gyorsan csak tudod, fogyaszd el.
Nemrég olvastam, hogy ha 1:3 arányú ecetes oldatba áztatod pár percre az epret, sokkal tovább bírja a hűtőben. Fontos hogy szárazan tedd el. Még nem próbáltam, kérdés hogy nem változik-e meg az ízük. De turmixba tuti jó így is.
Légmentesen záródó edényben tedd a hűtőbe.
Nem szabad megmosni, csak közvetlenül evés előtt.
Webnest Web Agency © 2023